Ouderraad : Welkom

 

 De “Ouderraad” is een groep ouders die graag meestreeft naar een toegankelijke school in een aangename en stimulerende leeromgeving. 

 

Wij willen graag fungeren als spreekbuis tussen ouders, leerkrachten en directie. De ouderraad geeft de mogelijkheid aan alle ouders om hun feedback te geven met het oog op een positieve en respectvolle schoolwerking. 

 

Als ouderraad gaan we zeker aan de slag met de feedback over het dagelijkse reilen en zeilen in de school. Daarnaast is het ook belangrijk om te beschikken over de nodige middelen om dit te kunnen realiseren.

Onze kinderen werken, spelen en sporten in de schoolgebouwen. Al het materiaal dat hiervoor nodig is, moet aangekocht worden en is regelmatig aan vervanging toe. Graag willen wij hierin een steentje bijdragen en met een paar leuke activiteiten kan al heel wat gerealiseerd worden. Ook het gebruik van het digitaal platform Trooper kan hier een aardige duit in het zakje doen. 

 

Bovendien biedt de ouderraad ook een platform om mekaar beter te leren kennen. Wie zijn al die mensen die we in de schoolgangen tegenkomen bij het wegbrengen en afhalen van onze kinderen?

Een ideale gelegenheid om dit te weten te komen is: 

- deel te nemen aan de ouderraad bijeenkomsten 

- een helpende hand te zijn bij de activiteiten 

- deelnemen aan de activiteiten en initiatieven die doorheen het ganse jaar op touw gezet worden.

 

Praktisch? 

 

Er zijn een aantal ouderraad bijeenkomsten, gespreid over het schooljaar, die worden bijgewoond door de directeur en een leerkracht. 

Tijdens deze bijeenkomsten bespreken we bij een gezellige babbel de agendapunten die door de ouderraad werd samengesteld. Er worden ideeën geopperd, activiteiten gepland en afspraken gemaakt. Voor elke activiteit zoals de koekjesverkoop, de warmste week, het schoolfeest,... is er een coördinator.

Uiteraard kunnen alle ouders van de school voor deze bijeenkomst hun te bespreken punten doorgeven.

 

Zin in meer? 

 

Misschien bruis je van de ideeën en voorstellen. Of heb je zin gekregen om mee de handen uit de mouwen te steken. Dat kan! 

Jouw ideeën of tips zijn meer dan welkom. We horen ze graag.

Bovendien kan je ook actief meewerken in de ouderraad door zoveel mogelijk de bijeenkomsten bij te wonen. Of door je vrijblijvend kandidaat te stellen om te helpen bij enkele activiteiten. De coördinators geven met plezier aan waar we hulp kunnen gebruiken. 

 

Je kan de ouderraad op verschillende manieren bereiken 

- via de infobus in de inkomhal van de school

- via e-mail: ouderraad@fusieschool.be

- via het aanspreken van een ouder van de ouderraad

 

 

 

Ouderraad

Openingsuren & contact

GBS Fusieschool
adres
Hoogstraat 401861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 23 60 (secretariaat)
Tel.
02 892 23 62 (facturatie)
e-mail
directie@fusieschool.be

Openingsuren

Vandaag 8.30 - 12.05 uur en 13.30 - 15.25 uur

OPGELET : SCHOOLSTRAAT

- 's morgens weekdagen:  tussen 8u15-8u45 en van 8u45-9u10

- maandag, dinsdag, donderdag : tussen 15 u - 16u05

- woensdag : 11u30-12u50

- vrijdag : tussen 14u30-15u45

Deel deze pagina