Dit nieuwsbericht is niet actueel.

Aandacht : belangrijke mededelingen

Bericht van 21 juni ’22

Beste ouders,

Onderstaand lees je enkele beslissingen genomen door de gemeenteraad :

1. Busvervoer voor- en naschoolse ritten afgelast vanaf 1 januari 2023

De gemeenteraad besliste in zitting van 20/06/2022 om vanaf januari 2023 geen ochtend- en avondritten meer aan te bieden. Hiervoor zijn verschillende redenen. 

Sinds 2013 heeft het lokaal bestuur Meise de regeling van het leerlingenvervoer overgenomen van de VZW Sport en Recreatie. Momenteel zijn vier bussen ingeschakeld voor het voor- en naschoolse leerlingenvervoer van de zeven gemeentelijke basisscholen in Meise. Twee bussen met chauffeur zijn van het lokaal bestuur Meise en twee bussen met chauffeur worden extern gehuurd. Het lokaal bestuur staat in voor de begeleiding op de vier bussen. De organisatie van de begeleiding op de vier bussen verloopt heel moeilijk: het gaat om onderbroken shiften waarvoor heel moeilijk personeel te vinden is. Daardoor moeten vaak personeelsleden van andere diensten inspringen en is er geen continuïteit van begeleiding voor de kinderen. 

Daarnaast is er een heel groot kostenplaatje verbonden aan dit vervoer. Jaarlijks kost het busvervoer 200.000 euro. Dit grote budget komt maar een beperkt aantal kinderen ten goede: minder dan 10% van de kinderen die in Meise naar school gaan, maken gebruik van het voor- en naschoolse vervoer. De helft van deze kinderen rijdt elke ochtend en avond mee, de anderen maken enkel op bepaalde momenten gebruik van het vervoer. Het vaste dagvervoer voor zwemmen, turnen en bibliotheekbezoek blijft wel behouden. Hier vergezelt de leerkracht zelf de leerlingen op de bus en is er geen extra begeleider nodig. 

Het budget dat vrij komt, wil het lokaal bestuur investeren in de scholen voor zaken waar alle kinderen van kunnen genieten. Het gaat dan om: 

  • investeren in een veilige schoolomgeving;
  • aanbieden van sport op school tijdens de middagspeeltijd;
  • aankopen van didactisch (spel)materiaal volgens de noden van de scholen via een eenmalige bijkomende subsidie van 5.000 euro per school
  • huiswerkbegeleiding
  • vernieuwen van de speeltoestellen
  • invoeren van een elektronisch beloningssysteem voor kinderen die te voet of met de fiets naar school komen
  • aanbieden van fruit op school.
  • Na onderzoek blijkt ook dat geen enkel bestuur in de omliggende gemeenten nog voor- en naschools busvervoer aanbiedt. 

In bijlage kan je het formulier voor inschrijvingh busvervoer terugvinden voor hen die gebruik wensen te maken voor het busvervoer tot aan de kerstvakantie.

Je kan ook een mailtje sturen naar het secretariaat (secretariaat@fusieschool.be) om het formulier aan te vragen.

2. Geen extra Franse les meer tijdens de middag

Vanaf het nieuwe schooljaar zal er geen extra Franse les meer georganiseerd worden tijdens de middagspeeltijd. We kunnen deze lessen organisatorisch niet meer wettelijk organiseren. 

Vanaf het vijfde leerjaar zitten de Franse lessen officieel in het lessenpakket en in het derde en vierde leerjaar krijgen de kinderen ook al spelenderwijs Franse les tijdens de gewone lesuren. 

Omdat de Franse lessen niet meer tijdens de middag doorgaan, zal de middagspeeltijd voor heel wat kinderen langer duren. Daarom wil het bestuur investeren om de middagspeeltijd meer inspirerend en educatief te maken. Alle scholen krijgen een eenmalige subsidie van 5.000 euro voor de aankoop van didactisch (spel)materiaal en er zal in de gemeentelijke basisscholen sport op school georganiseerd worden.

Hierdoor zullen ook de schooluren dienen aangepast te worden voor zowel de kleuters als alle klassen voor de lagere school :

Hierbij het overzicht van de nieuwe schooluren :

maandag : 8:30 u-12:05 u en van 13:30 u tot 15:25 u

dinsdag : 8:30 u-12:05 u en van 13:30 u tot 15:25 u

woensdag : 8:30 u-12:05 u 

donderdag : 8:30 u-12:05 u en van 13:30 u tot 15:25 u

vrijdag : 8:30 u-12:05 u en van 13:20 u tot 15:00 u

3. Halve dag op 30/6/22

donderdag 30 juni 2022 is het maar een halve dag school. Er wordt opvang voorzien tot 15 uur.

Nieuwsoverzicht

Openingsuren & contact

GBS Fusieschool
adres
Hoogstraat 401861 Meise
Stratenplan
Wegbeschrijving
Tel.
02 892 23 60 (secretariaat)
Tel.
02 892 23 61 (directie)
Tel.
02 892 23 62 (facturatie)
e-mail
directie@fusieschool.be

Openingsuren

Vandaag 8.30 - 12.05 uur en 13.30 - 15.25 uur

Deel deze pagina