Coronamaatregelen in onze school na de kerstvakantie

Bericht van 04 januari ’22

Coronabesmettingen en maatregelen in de scholen Meise

Ook in 2022 ontsnappen we jammer genoeg niet aan corona. Daarom besliste het gemeentebestuur in samenspraak met de basisscholen om enkele maatregelen met een maand te verlengen.

Volgende maatregelen gelden tot en met maandag 31 januari 2022:

• Tot en met maandag 31/01/2022 is er geen busvervoer. De personeelsleden die instaan voor het busvervoer worden ingezet ter ondersteuning van de scholen. Het gemeentebestuur betaalt de geannuleerde busritten terug.
  • Tot en met maandag 31/01/2022 wordt de voor-en naschoolse opvang beperkt tussen 7u30 en 17u. De opvang is er enkel voor kinderen van ouders die niet in de mogelijkheid zijn hun kinderen zelf op te vangen, hierbij wordt rekening gehouden met volgende groepen:
  1. Kinderen van ouders die in cruciale beroepen en essentiële diensten werken.
  2. Kinderen van kwetsbare ouders of kinderen in een verontrustende thuissituatie.
  3. Kinderen met een specifieke ondersteuningsbehoefte, alleenstaande ouders.

Ouders dienen hun kinderen in te schrijven via een Google forms. Dit kan wekelijks vanaf woensdag ochtend 9u tot vrijdagnamiddag 15u.

Inschrijven kan via deze link vanaf woensdag 5 januari 2022 om 12 uur : Link naar de inschrijvingen

Tot en met maandag 31/01/2022 worden er geen warme maaltijden aangeboden. De kinderen eten boterhammen in hun klas.

• Tot en met maandag 31/01/2022 gaan de klassen niet zwemmen. Het turnen gaat wel door.

Algemene maatregelen

Alle personeelsleden en kinderen vanaf 6 jaar dragen een mondmasker als de sociale afstand van 1,50 m niet kan gegarandeerd worden.

De school blijft maximaal inzetten op een goede circulatie en ventilatie van de lokalen en het regelmatig ontsmetten van de handen en contactoppervlakken.

In de omgeving van de scholen geldt ook een mondmaskerplicht. We vragen aan alle ouders om dit heel strikt op te volgen.

Wat kan je als ouder doen?

Blijf alert voor mogelijke symptomen bij je kind (zoals koorts, hoesten, zich grieperig voelen, buikloop…).

Spreek met je kind over het coronavirus. Via volgende link vind je hierover extra informatie: https://onderwijs.vlaanderen.be/nl/hoe-spreek-je-met-kinderen-over-het-coronavirus

Meer informatie?

Net als iedereen vinden het lokaal bestuur Meise en de gemeentelijke basisscholen het doodjammer dat we deze maatregelen moeten verder zetten. Ook wij hoopten op een normaal schooljaar zonder beperkingen. We hopen dat deze maatregelen volstaan en dat de situatie snel terug onder controle is.

Voor praktische vragen kan je terecht bij de verantwoordelijke kinderopvang – toezicht mevrouw Sarah Casier 0472/18.41.62 en dit tussen 8u en 16u.

Tel.
02 892 23 60 (secretariaat)
02 892 23 61 (directie)
Tel.